ابتدا باید به تعریف بیماری زود انزالی بپردازیم. از نظر اورولوژیست بیماری دچار انزال زودرس است که از زمان دخول آلت تناسلی در واژن خانم تا خروج مایع منی کمتر از یک دقیقه طول بکشد. اما بسیاری بیماران زمان نزدیکی بالای یک دقیقه دارند ولی از زمان نزدیکی خود راضی نیستند. این نارضایتی هم میتواند از جانب مرد و هم زن باشد. در این موارد هم بیماران نیاز به درمان دارند.
زود انزالی یک نوع از بیماری های حنسی محسوب میشود اما با بیماری ناتوانی جنسی کاملا متفاوت است. گاهی افراد مدت زمان رابطه جنسی خود را با فیلمهای پورن مقایسه میکنند و به طور کاذب انتظارشان از آن رابطه جنسی بالا میرود. این افراد نیاز به اطمینان بخشی دارند و درمان دارویی نیاز نخواهند داشت. در نتیحه اگر در پروسه سکس هر دو نفر به طور کامل ارضا شوند بدون در نظر گرفتن طول زمان نزدیکی، سالم هستند و نیاز به درمان ندارند.
انزال زودرس بیماری بسیار شایعی در آقایان است. شیوع این بیماری حدود 30 درصد تخمین زده میشود. به این معنی که از هر 3 مرد یک نفر با زود انزالی دست و پنجه نرم میکنند. این شیوع بسیار بالاست.
اما آیا واقعا تمام این افراد از بیماری خود مطلع هستند؟ آیا میدانند که به چه پزشکی باید مراجعه کنند؟ واقعیت امر این است که خیر. درصد بسیار کمی از این بیماران جهت درمان خود مراجعه میکنند. این عدم مراجعه علل متعددی دارد. بعضی افراد زود انزال بدلیل عدم اطلاع کافی از فیزیولوژی طبیعی در یک رابطه جنسی از بیماری خود مطلع نیستند و فکر میکنند از نظر جنسی سالم هستند.
مطلب مرتبط: روش درمان بیماری تبخال تناسلی
تعدادی از مبتلایان خصوصا در جامعه ما از مطرح کردن موضوع با دیگران و پزشک خجالت میکشند. بعضی فکر میکنند که بیماری ناشناخته و عجیبی است و گمان نمیکنند درمانی داشته باشد. در نتیجه بخش عمده این بیماران به پزشک مراجعه نمیکنند و یا با بیماری سازگاری حاصل میکنند و یا منجر به جدایی عاطفی با همسر میشود و یا طلاق کامل اتفاق می افتد. همه اینها در حالیست که بیماری به راحتی توسط یک اورولوژیست خوب قابل درمان است.
اکثر آقایان در ابتدای ازدواج و یا ابتدای ورود به رابطه عاطفی جدید دچار زود انزالی هستند. بسیاری از این موارد با تکرار رابطه جنسی و در طول زمان خودبخود بهبود می یابند. هیجانات جنسی بالا و تازگی شریک جنسی در آقایان زود انزالی را تشدید کرده ولی به مرور بهبود می یابد.
زود انزالی هیچ ارتباط ثابت شده ای با نوع ختنه در بچگی ندارد. تمام تصورها راجع به اینکه پوست زیادی یا کم برداشته شده است، غلط است و مبنای علمی ندارد. ارتباط بیماریهای پروستات و یا واریکوسل هم با زود انزالی ثابت نشده است.
بیماران باید برای درمان به بهترین متخصص اورولوژی تهران مراجعه نمایند. اورولوژیست برای درمان هم از روشهای دارویی استفاده میکند و هم از تغییرات رفتاری در رابطه جنسی.
تغییرات رفتاری در افرادی که دچار زود انزالی هستند، شامل استفاده از اسپری های تاخیری حدود نیم ساعت قبل از نزدیکی است. همچنین استفاده از کاندوم خصوصا کاندومهای تاخیری بسیار مفید است. در این بیماران توصیه میکنیم حین رابطه جنسی از مکانیسم Stop-Start هم استفاده کنند. یعنی زمانی که فرد احساس میکند کم کم به ارضا شدن نزدیک میشود آلت را بیرون بکشد و چند ثانیه صبر کند و بعد مجدد آن رابطه جنسی را انجام دهد. همین تغییر رفتاری میتواند زمان آن رابطه جنسی را چند برابر نماید.
زود انزالی بیماری قابل درمانی است و این تصور که هیچوقت خوب نمیشود اشتباه است. با استفاده از داروهای مناسب که در هر فرد با فرد دیگر ممکن است متفاوت باشد و همین تغییرات رفتاری فرد به طور دائمی خوب میشود.
2 Comments
سلام
جناب دکتر اگر درمان زود انزالی صرفا موارد ذکر شده ی بالا باشه که یعنی هیچ. در رابطه با خود من باید عرض کنم کلیه مراحل بالا را انجام دادم و مطلقا هیچ گونه تاثیری نداشته.
اگر راهکار درست دیگه ای دارید بفرمایید.
با تشکر
سلام درمانهای دارویی هم وجود داره این داروها عموما از خانواده داروهای ضد افسردگی هستند.اما بدلیل خطر مصرف خودسرانه و با دوزهای اشتباه نمیشه دارو رو معرفی کرد.
برای درمان زود انزالی اگر به اورولوژیست مراجعه کنید حتما قابل درمان هست